01.
april
2019

IST Metz en Heidelberg intensiveren de samenwerking op het gebied van LED-uitharding

Markt- en technologieleiders IST Metz en Heidelberg breiden hun samenwerking op het gebied van vellenoffsetdruk verder uit. UV-unitfabrikant IST Metz gaat in de toekomst de LED retrofit-activiteiten op verschillende Heidelberg Speedmaster-series en de directe verwerking en installatie van de systemen uitvoeren. IST Metz levert ook LED-curing systemen voor diverse nieuwe machines uit de Speedmaster-serie voor kleine en middelgrote formaten.

 

Van het basismodel tot de Peak Performance-klasse staan de Speedmaster-machines bekend om hun hoge productiviteit en lange levensduur. Door deze drukpersen uit te rusten met de nieuwste LED-uithardingstechnologie van IST Metz wordt het productieproces versneld. Het door IST ontwikkelde LEDcure high-performance LED-systeem biedt uitstekende uithardingsprestaties en is door zijn flexibiliteit een perfect alternatief voor retrofitting van Speedmaster machines (gebouwd sinds 2004).

 

Heidelberg en IST Metz werken al meer dan 20 jaar met succes samen op het gebied van UV-printen. Het resultaat:  indrukwekkende kwaliteit, snelle uithardingsprocessen en dus bedrukte vellen die direct zonder tijdverlies worden verwerkt. Het nieuwe LEDcure systeem van de fabrikant van de UV-unit is ideaal voor drukkerijen die gebruik willen maken van LED-printing om flexibeler te kunnen reageren op veranderende markteisen zoals ongestreken papier, glanseffecten en extreem korte doorlooptijden. LEDcure systemen vormen nu al de ruggengraat van de succesvolle bedrijfsmodellen van verschillende nationale en internationale Heidelberg gebruikers. Drukkerijen die de nieuwste en meest innovatieve technologie gebruiken om altijd het beste te bieden voor hun klanten.

 

Als het gaat om de interactie tussen machine, LED-droger en verbruiksartikelen, bepaalt een optimale integratie van de droger de stabiliteit en productiviteit van het drukproces. De installatie en inbedrijfstelling van droogsystemen in bestaande drukmachines kan complex zijn en hebben verstrekkende gevolgen. Als wereldmarktleider op het gebied van UV-uithardingssystemen op basis van ultraviolet licht, infrarood en warme lucht  met meer dan 40 jaar ervaring in de constructie van UV-installaties, biedt IST uitgebreid advies en veilige professionele retrofits  LED-uithardingssystemen. De communicatie tussen de machine en het drogingssysteem en de interactie tussen de interfaces moet perfect functioneren bij het retrofitten - dat is bij  IST Metz-systemen gegarandeerd.

 

Voor het investeren, biedt IST Metz zijn klanten de mogelijkheid om orders te produceren op hun eigen Speedmaster CD102 in Nürtingen. En na een succesvolle investering in een UV- of LED-systeem, zorgt de specialist in UV-techniek voor een vlotte en eenvoudige overgang voor de klant. Het aanbod varieert van seminars en technische trainingen op de locatie van de klant tot uitgebreide aftersalesdiensten, waaronder snelle preventieve diensten op aanvraag.

naar overzicht