25.
april
2017

IST METZ viert 40ste verjaardag

In de afgelopen vier decennia, produceerde IST METZ GmbH apparatuur voor  het uitharden van druk en coatings met UV-licht. De 40ste verjaardag van de Nürtingen machine fabrikant viert men nu op 15 mei als onderdeel van haar in-house beurs UV DAYS.

 

Het management van IST METZ nodigt medewerkers, klanten, exposanten en partners uit om de 40ste verjaardag te vieren. De UV DAYS bieden zeker een passend kader: sinds de lancering in 2002 is deze beurs in eigen huis  ’s werelds grootste evenement voor UV- en LED-technologie geworden. Met meer dan 800 bezoekers uit de hele wereld en meer dan 45 gerenommeerde exposanten en industriële partners, is Nürtingen elke twee jaar regelmatig het centrum van de grafische industrie.

 

Van niche business  tot marktleider

In de late jaren van 1960 werden de uitstekende uithardingseigenschappen van inkten en lakken onder UV-licht ontdekt. De IST METZ GmbH van vandaag is in 1977 opgericht en de eerste UV-systemen werden ontwikkeld voor het uitharden van lakken op meubels. Van een niche-bedrijf heeft het zich in de loop der decennia ontwikkeld tot een wereldwijde bedrijfsgroep van bedrijven en één van de beste leveranciers en aanbieders van UV-systemen.

 

De producten worden gebruikt in drukmachines, maar bijvoorbeeld ook voor het uitharden van coatings op auto-onderdelen en kleine onderdelen voor cosmetica. UV-technologie van IST METZ scoort sterk in tal van andere industrieën die snelle productie vereisen, directe verwerking en voor extreem hoogwaardige coatings.

naar overzicht