22.
mei
2017

IST METZ breekt record tijdens de UV DAYS 2017

Vooraf aangekondigd als ’s werelds grootste eigen open huis voor UV en LED UV technologie, heeft met 45 exposanten 920 bezoekers uit 33 landen betrokken.    

Voor vier dagen lang was het bedrijfsterrein van IST METZ GmbH in Nürtingen, voor de achtste keer gewijd aan UV- en LED-UV technologie

 

Van 15 tot en met18 mei leverde IST METZ, samen met 45 bekende exposanten en industriële partners, informatie over UV en LED UV in druk en industrie. Uit 33 landen werden dit jaar 920 gasten verwelkomd bij de machinebouwer in Nürtingen, waardoor het record vanaf 2015 wordt verbroken (670 gasten). Het evenement bestond uit verschillende presentaties en lezingen, bedrijfs- en, laboratoriumbezoeken en diverse onderwerpen over low migration, LED applicaties en industriële toepassingen.

 

Bezoekers, exposanten en IST zelf, zijn even enthousiast over de UV-DAYS: "We zijn erg blij met de consistente positieve feedback die we over de UV-DAYS hebben ontvangen," zei Stefan Feil, directeur Technische Marketing bij IST METZ. "Dit is het beste bewijs voor ons om het evenement voort te zetten en nogmaals de aandacht vestigen op de mogelijkheden van UV en LED UV".

 

IST METZ geïnspireerd met nieuwe ideeën

Een bijzonder kenmerk van dit jaar was de voedselverpakkingen die door IST METZ speciaal voor dit evenement geproduceerd werden, welke gedrukt werden met inachtneming van Low Migration reguleringen. Tijdens de UV-DAYS waren dit jaar niet alleen de verschillende food trucks, die de maaltijden in voedselveilige verpakking hebben aangeboden, erg populair bij de gasten. Ook programma- technisch bood IST METZ  een aantal nieuwe ontwikkelingen. Een dagelijkse paneldiscussie onder leiding van het Duitse vakblad Deutscher Drucker en impulslezingen door FESPA mede-oprichter Frazer Chesterman vonden voor het eerst plaats. Daarnaast presenteerde IST METZ, in samenwerking met de VSKE, een nieuw richtlijn voor het drukken van voedselveilige verpakking middels UV-technologie.

 

PACKbag - de printjob bij UV DAYS 2017

Voor het UV DAYS-evenement kwam IST METZ opnieuw op met iets speciaals: de PACKbag. De PACKbag is een mix van "verpakking" en "tas" en werd tijdens UV DAYS gedrukt en  veredeld op de eigen Heidelberg Speedmaster CD 102-7 LX  vellen offsetdrukmachine. Met de slogan van het evenement "Ready, Steady, Go!", Ziet de vorm van de PACKbag eruit als het silhouet van een sportwagen en beschrijft tegelijkertijd de functiecurve van het nieuwe high-performance LED-systeem LEDcure, dat voor de eerste keer werd gebruikt tijdens de live print job.

naar overzicht