UV Days

ONTDEK, BEKIJK EN ERVAAR

Ontdek de wereld van UV-, LED- en excimertechnologie op 's werelds grootste in-house exhibition voor optische systemen

 

"Traditie ontmoet moderniteit" is het motto van de negende jaarlijkse UV-dagen, die plaatsvindt van 13-16 mei 2019 in Nürtingen, Duitsland. Veel industrieën worstelen steeds meer om een balans te vinden tussen continuïteit en verandering. Externe druk, digitalisering, kunstmatige intelligentie en autonome productie zijn slechts enkele van de redenen hiervoor. Terwijl de wereld om ons heen steeds sneller en sneller verandert, willen veel mensen een versnelling hoger schakelen en stabiliteit vinden. Nu de digitale hype is vervaagd, analoog een wedergeboorte ervaart - draait het allemaal weer om 'offline'!   Afwerkingen op verschillende materialen spelen hierin een belangrijke rol, met hightech high-touch meetings. Van houtcoatings tot verpakkingen, de multi-sensorische kwaliteiten van fijn afgewerkte producten spreken ons aan op elk niveau en hebben een bewezen positief effect op merken en hun verkoop. Tegelijkertijd maakt digitale vooruitgang de wereld van afwerking efficiënter en uitgebreider. Nieuwe uithardings- en afwerktechnieken, individualisering in batches van zeer kleine tot zeer grote verpakkingen met toegevoegde waarde met augmented of virtual reality en gedrukte elektronica bieden meer variatie dan ooit tevoren.

Programm overview

 • From 8.30 Uhr: Welcome and Registration
 • 09.30 Uhr: Welcome Speech
 • Incentive Speech " Tradition meets modernity" by Frazer Chesterman
 • LEDcure/ LAMPcure Sheetfed demonstration (Packaging Printing)
 • Lunch Break
 • PrintCity Break Out Sessions (Value Added Packaging - Real Life Samples)
 • IST Hightlight Touren (Excimer + Production Facilties)
 • Highlight lectures: Printed Electronics, Excimer Technololgy,  DeInking,Curing Control, UV Low Migration
 • 17.00 Uhr: Conclusion and Come together

On Wednesday, 15.05.2019 at 13.00 there will be a shuttle to the DFTA event in Stuttgart.

 

More about DFTA event

Registration DFTA event

Alle programma-items vinden meerdere keren per dag plaats.

Met uitzondering van de DFTA-programma vinden alle programma-items meerdere keren per dag plaats. U kunt op één dag aan alle programma-items deelnemen.

Programma-items

Tijdens de dagen van het evenement bieden we onze bezoekers verschillende programma-items aan.

Elke dag gebruiken mensen over de hele wereld talloze UV-gecoate of UV-gedrukte producten: een yoghurt in de ochtend voor het ontbijt, een telefoontje op de nieuwe mobiele telefoon tijdens de lunch, het koekblik op tafel in de avond. De mogelijkheden en toepassingen van UV-drinken zijn eindeloos en er wordt steeds meer nadruk gelegd op technologie, esthetiek, kwaliteit en duurzaamheid.

Ontdek uw mogelijkheden van onze complete optische systemen en componenten voor de sectoren PRINT, INDUSTRIAL en INKJET.                  
IST UV-uithardingssystemen bieden een aantal voordelen die de winstgevendheid van uw productie kunnen verbeteren. Deze omvatten extreem korte uithardingstijden, onmiddellijke verdere verwerking, een hoge mate van glans in lak, hoge krasbestendigheid en hoge chemische weerstand. IST Metz biedt 's werelds grootste productportfolio van hoogwaardige UV-lampen en UV-LED-systemen.

UV-systemen van IST Metz worden gebruikt bij de verwerking van tal van andere materialen zoals glas, steen, koolstofvezel, glasvezel en hout. IST biedt ook op maat gemaakte systemen en oplossingen voor de gezondheidszorg, GMP-compliance procesontwikkeling, professionele ondersteuning en laboratoriumdiensten voor een breed scala aan toepassingen met UV-, LED- en excimersystemen. Op het gebied van displayproductie levert IST Metz niet alleen apparatuur, maar is bijvoorbeeld ook ontwikkelingspartner op het gebied van OLED, QLED, LCD en foto weergave. Toepassingen op het gebied van UV-reiniging, oppervlaktemodificatie en oppervlakte-activering kunnen worden geïmplementeerd door eximer-oplossingen te gebruiken.


Ervaar het brede scala aan oplossingen voor industriële processen:

 • new excimer laboratory unit
 • laboratory demonstrations
 • new production possibilities

Extreem korte uithardingstijden, onmiddellijke gebruiksgereedheid en directe verdere verwerking: Versnel uw productieproces met de nieuwste generatie UV- en LED-systemen van IST Metz. Tijdens de UV-dagen leert u meer over de nieuwste ontwikkelingen en ervaart u de individuele voordelen van de verschillende technologieën tijdens live demonstraties. We hebben een 7-kleuren vellen offsetdrukmachine, compleet met coating eenheid op de UV-dagen voor
drukdemonstraties. Ervaar de efficiënte uitharding van drukinkten met UV- en LED-technologie live!

Trends komen en gaan in een oogwenk en het wordt steeds moeilijker om onderscheid te maken tussen echte trends en een kortstondige hype. De rol van verpakkingen is drastisch veranderd en de uitpakervaring is een centraal onderdeel van merkcommunicatie geworden. Tijdens de
Print City Breakout-sessies rapporteren fabrikanten over nieuwe producten en technologieën in presentaties en zelfstudies. Deze tutorials zijn bedoeld voor iedereen in de procesketen. Ze starten meestal in de creatieve fase, pakken specifieke problemen met productbeheer aan en bieden drukkers en afwerkers gedetailleerde informatie over hoe ze dezelfde of vergelijkbare opdrachten kunnen reproduceren.

 

Breakout: Value Added Packaging & Real Life Samples (dagelijks) Ons Real-Life Samples Project bestaat  uit een reeks inline geproduceerde, uiterst verfijnde vouwdozen en labels.

Groeiende eisen zorgen voor een zeer dynamische markt voor verpakkingsdrukwerk. De flexodrukindustrie is perfect gepositioneerd om aan toekomstige eisen te voldoen. Van steeds dunnere substraten tot de productie van verpakkingsmaterialen - flexodruk stelt de normen voor kwaliteit en efficiëntie. In samenwerking met de Flexodruck Akademie (Flexography Academy) organiseert IST tijdens de UV Days een live demonstratie in het DFTA Technology Center.  IST biedt u een gratis pendeldienst aan van en naar de Stuttgart Media University. Inschrijvingen voor de DFTA Breakout Session kunnen via de DFTA worden gedaan.

 

More information

Registration DFTA

 

On Wednesday, 15.05.2019 at 14.00 there will be a shuttle to the DFTA event in Stuttgart.

Gedurende uw verblijf in de expositieruimte, heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een bedrijfsrondleiding
 

 • eta plus electronic gmbH, lampen fabricage
 • S1 Optics GmbH, optical coatings
 • Werk 3, productiehal IST Metz GmbH
 • Werk 1, laboratorium IST Metz GmbH

  Combine your visit in Nuertingen with one of the following events:

  UV DAYS 2017

  Een speciaal kenmerk van de vorige  UV-DAYS was de voedselverpakking, die speciaal voor het evenement werd geproduceerd en afgedrukt met het oog op de lage migratie. Op de UV-DAYS waren niet alleen de verschillende foodtrucks, die dit jaar de maaltijden in voedselverpakkingen verzorgden, erg populair bij de gasten. Ook programma technisch waren en een aantal nieuwe dingen: een paneldiscussie onder leiding van het Duitse vakblad Deutscher Drucker en impulslezingen door FESPA-medeoprichter Frazer Chesterman vonden voor de eerste keer plaats. Daarnaast presenteerden we in samenwerking met de VSKE een nieuwe richtlijn voor het bedrukken van voedselveilige verpakkingen met UV-technologie.

  Print gimmick at the UV Days

  The paper guitar was the print gimmick for visitors. The printing of the guitar body, with the drying of inks and varnishes by means of UV light included, was demonstrated live, once with UV lamp technology and once exemplarily with a UV LED system. Furthermore the finishing of the guitar neck with hot-foil embossing was shown, also cured by means of UV light.

  Any ordinary smartphone can be pushed into the folded head of the guitar. It is first clamped into a holder produced by the 3D printing process. The top of the head is closed with a cardboard tab. An app for Apple or Android devices developed specifically for the occasion can be loaded. It contains a game in which, similarly to when playing the guitar, the fingers of the left hand have to touch the correct strings to win points.

  impressies 2017