Het is de belangrijkste taak van het UV Technology Center om UV-kennis te delen en onze klanten applicatiegericht advies te geven over alles wat met UV-technologie te maken heeft. Het UV Technology Center (UVTC) werd in mei 2004 opgericht en bevindt zich in het hoofdkantoor van IST METZ in Nürtingen. Het werkt nauw samen met de verkoop van UV-systemen en marketing en met de IST service- en research & development-afdelingen. , Met behulp van deze inrichting wordt het contact tussen producenten, gebruikers en branchepartners geïntensiveerd.

 

UVTC: Uw specialist voor het UV-uitharden

Profiteer van onze kennis! Ons uitgebreide advies rondom het UV-harden baseert op reeds meer dan 40-jarige ervaring. Ervaar in het UV Technology Center alles over de voordelen, zoals extreem korte uithardingstijden, directe verdere verwerking of briljante inkttoepassingen  en verdere eigenschappen van de UV- en LED-technologie voor uw desbetreffende toepassingsproces.

 

Meer over de UV-technologie    Meer over de LED-technologie

 

Drukpatroonanalyse

In de drukveredeling speelt de optiek en haptiek een steeds grotere rol. Wij analyseren druk voorbeelden  met betrekking tot  veredelinggraad, drogingseigenschappen (uitharding) van de inkt en vormgeving.

 

Meer over Drukpatroonanalyse

 

Warmteterugwinning

Voor zover u over meer dan een UV-installatie beschikt is het zinvol om over het onderwerp warmteterugwinning te spreken. In een gemeenschappelijk project werken wij de optimale energie-efficiëntie van uw UV-installatie uit, daarbij rekening houdend met uw productie-inrichting.

 

Meer over warmterugwinning

 

Laboratorium en klantspecifieke onderzoeken

Het is ons doel om in nauwe samenwerking met onze klanten specifieke oplossingen uit te werken en deze optimaal in het productieproces te integreren. Naast interne onderzoeksreeksen is ons laboratorium daarom ook beschikbaar voor onze klanten om de optimale installatieparameters voor het desbetreffende product te bepalen. Wij adviseren u graag over onderwerpen op het gebied van de UV-uitharding.

 

Meer over laboratorium en onderzoeken