UV transfer center

Het UV Transfer Center (UVTC) is opgericht in mei 2004 en gevestigd in het hoofdkantoor van IST METZ GmbH in Nürtingen. Het werkt nauw samen met de afdelingen verkoop, service en research en development van IST METZ. Met deze instelling wordt het contact tussen fabrikanten, gebruikers en industriële partners geïntensiveerd. De centrale taak van het UVTC is het overdragen van UV-kennis en ondersteuning van onze klanten met al hun vragen over de UV-technologie.

 

UV-scholing

Het UVTC biedt een omvangrijk scholings- en seminarprogramma. Doelgroep zijn drukkers, medewerkers en leidinggevenden in de grafische industrie, die van plan zijn op UV-druk over te stappen of die hun kennis wielen verdiepen.Het trainingsprogramma kan in theorie en praktijk worden onderverdeeld die apart of compleet worden aangeboden.

 

Meer te UV-Scholing

UV-proefdruk

Hiervoor staat het UVTC over een 7-kleuren-vellenoffsetdrukmachine incl. lakinstallatie ter beschikking. Er kunnen zowel conventionele inkten als ook hybride en UV-inkten worden gedrukt.

 

UV-audit

De UV-installatie-audit analyseert de componenten van een UV-installatie. Aan de hand daarvan worden voorstellen voor onderhoud, reserveonderdelen en energiesbesparingspotentiëlen uitgewerkt. De UV-proces-audit richt zich tot de gebruikers van de UV-technologie. Door gerichte vragen wordt de kennis gecontroleerd. Aansluitend worden voorstellen gedaan voor passende scholing.

 

Meer oraal UV-Audit

Analyse van drukmonsters

In de drukveredeling speelt de optiek en haptiek een steeds grotere rol. Wij analyseren drukmonsters op veredelingsgraad, droogkwaliteit van de inkt en vormgeving.

 

Warmteterugwinning

Voor zover u beschikt over meer dan één UV-installatie, is het zinvol om over het onderwerp warmteterugwinning te praten. In een gezamenlijk project werken wij de optimale energie-efficiënte van uw UV-installatie uit, rekening houdend met uw productie-inrichting.

 

Meer te Warmteterugwinning

Laboratorium en klantspecifieke testen

Ons doel is om in nauwe samenwerking met onze klanten specifieke oplossingen uit te werken en die optimaal in hun productieproces te integreren. Naast interne test reeksen staat ons laboratorium daarom ook voor onze klanten ter beschikking voor testen, voor het bepalen van de optimale installatieparameters voor een bepaald product.