UV transfer center

DE INSTITUUT

Het UV Transfer Center (UVTC) is opgericht in mei 2004 en gevestigd in het hoofdkantoor van IST Metz GmbH in Nürtingen. Het werkt nauw samen met de afdelingen verkoop, service en research en development van IST Metz. Met het UVTC hebben wij onze strategie m.b.t. "more than UV" nog verder uitgebouwd. Met deze instelling wordt het contact tussen fabrikanten, gebruikers en industriële partners geïntensiveerd. De centrale taak van het UVTC is het overdragen van UV-kennis en ondersteuning van onze klanten met al hun vragen over de UV-technologie.

 

Het team bestaat uit meesters en ingenieurs, inkt- en chemie-ingenieurs en technische redacteuren. Voor alle diensten staat in het UVTC een vellendrukmachine (7 kleuren + lak),  laboratoriumfaciliteiten voor het coaten van 2- en 3-D delen en een documentatieafdeling ter beschikking.

Ons dienstenaanbod - uw voordeel

De UV-toepassingen kunnen altijd nog als nichemarkt worden aangeduid. De grootste mogelijkheden in de markt bevinden zich op het gebied van vellenoffset, grootformaat flexodruk, diepdruk en industriële toepassingen. In totaal wordt er jaarlijks een groeipercentage van meer dan 10 procent voor UV-toepassingen voorspeld. Het UVTC staat voor bevordering, ondersteuning en procesontwikkeling van toepassingen voor reactieve systemen die door middel van UV-licht worden uitgehard. Het voordeel hierbij is de veiligheid en optimalisatie van het proces van UV-toepassingen. Ook kunnen alle processen vóór begin van de productie gezamenlijk worden ontwikkeld en nagebootst.

UV-scholing

THEORIE EN PRAKTIJK VAN UV-SPECIALIST

Het UVTC biedt een omvangrijk scholings- en seminarprogramma. Doelgroep zijn drukkers, medewerkers en leidinggevenden in de grafische industrie, die van plan zijn op UV-druk over te stappen of die hun kennis wielen verdiepen.

 

Het trainingsprogramma kan in theorie en praktijk worden onderverdeeld die apart of compleet worden aangeboden:

 

 • In het theoretische gedeelte van de scholing staan de basis van de UV-techniek alsmede de bijzonderheden van het UV-proces centraal. Daarbij wordt de functie toegelicht van verschillende componenten van de UV-installatie, zoals UV-lampen en reflectoren. Bovendien worden ook procestechnische vragen, zoals de eigenschappen van verschillende substraten en hun behandeling alsmede de toepassing van de lakinstallaties, behandeld.
 • De proces- en toepassingstechniek alsmede de UV-installatietechniek staan centraal van het praktijkgedeelte van de scholing. Onder voor de productie geschikte omstandigheden worden de UV-installaties, de randapparatuur en materialen op elkaar afgestemd en testreeksen uitgevoerd.

 

De opleiding vindt plaats in het UV Transfer Center. Om een zo’n hoog mogelijk rendement uit de training te halen bestaat de groepsgrootte uit min. 5 en max. 8 personen. Individuele training kan plaatsvinden op uw locatie, bijvoorbeeld aan uw eigen drukpers.

Speciale seminars

 • Marktinformatie
 • Lenticulaire druk
 • Toename van de tintwaarde
 • Rasterwalsen
 • Bedrijfsveiligheid
 • Instelling van de glansgraad
 • Inertisering
 • Applicatietechnologieën
 • Testprocedures

Termijn na afspraak

CONTACTEREN ZIJ ONS!