Matteren, reinigen en desinfecteren

Al meer dan 40 jaar produceert en verkoopt IST METZ UV-systemen voor het uitharden van bedrukte producten, inkten, vernissen en siliconen. Wat velen niet weten: De emissie van UV-lampen inactiveert ook het DNA van schadelijke micro-organismen in lucht, water en op oppervlakken. UV-reinigingsprocessen spelen ook een belangrijke rol in de display- en halfgeleiderindustrie. In veel industriële sectoren en toepassingen wordt hiervoor korte golf excimertechnologie gebruikt, bijvoorbeeld voor matteren, bleken of voor het reinigen en modificeren van oppervlakken.

 

Excimer

MATTEREN EN REINIGEN

Excimertechnologie wordt in veel industriële sectoren en toepassingen gebruikt. Bestraling van oppervlaktebekledingen met korte golf excimer-bundels polymeriseert de toplaag en vormt een dunne, uitgeharde film op het oppervlak. Omdat polymerisatie ook resulteert in krimp, vertoont de film dicht bij het oppervlak microfolds die een mat oppervlak creëren. UV-reinigingsmethoden spelen een sleutelrol in de display- en halfgeleidersector. UV-licht met zeer korte golflengte (piekwaarde 172 nm) wordt gebruikt om de bindingen in organische stoffen te verbreken.

 

Door extra ozonvorming worden deze verontreinigingen geoxideerd tot kooldioxide en water. Het resultaat is een schoon oppervlak.

 

Meer over Excimer

 

 

 

Luchtsterilisatie

SCHONE LUCHT MAAKT HET VERSCHIL

De SARS- en grieppandemieën van het afgelopen decennium hebben aan de hele wereld aangetoond dat een medisch probleem vanuit de lucht een aanzienlijke sociale en economische impact kan hebben.

 

Het belang van IAQ (Indoor Air Quality) – of met andere woorden de mogelijkheid om pathogene stoffen door de lucht te transporteren, werd algemeen bekend bij de autoriteiten.

 

Meer over luchtsterilisatie (Steritube) Meer over TOEPASSINGEN